Pacal csorbaleves hozzávalók:
300 ml húsleves (marha)
sárgarépa
petrezselyem
zeller
fokhagymakrém
tejföl
3 tojás
torma
pacal
Pacal csorbaleves elkészítése:
A fokhagymakrémhez használjunk egy kis tejfölt, oliva olajat, zöldpetrezselymet, sót, citromlevet, ezt mind törjük össze konyharobottal. Megfőzzük a pacalt, a vizet pedig kiöntjük mert nem valószínű hogy teljesen tiszta. Kb. 1 órát kell főzni akkor is ha előfőzött csomagot veszünk. Felvágjuk ízlés szerint majd megint főni tesszük fél órára, de most mindennel együtt. A legvégén sózzuk és savanyítjuk ecettel. Ezt a csobát csak ecettel lehet savanyítani. Összekeverünk három tojássárgát, tejföllel, fokhagymakrémmel és tormával. Jól felverjük majd hígítjuk a levesnek a levével, összesen 2-3 merőkanállal. Jól össze kell legyen dolgozva. Majd az egészet a levesbe öntjük.
Tejföllel, fokhagymával és csípős paprikával tálaljuk.
A pacal csorbaleves receptet nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás