Póréhagymás-narancsos bárány hozzávalók:

4 szál póréhagyma

4 sárgarépa

4 szár rozmaring

4 szál narancshéj

pirospaprika pehely

frissen őrölt só ls bors

4 darab térdkörűli bárányhús

1 evőkanál oliva olaj

½ csésze száraz fehér bor

4 kocka sótlan vaj

Póréhagymás-narancsos bárány elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Készítünk 4 darab 50×50 cm vastag alufólia darabot. Minden fóliába egy csomagot készítünk a 4 darab húsból. Egy darab fóliába mindennek a negyede kerűl.

Tehát először rátesszük a hagymát és a répát, 1 ág rozmaring és egy szár narancshéj. Sózzuk, borsozzuk és meghíntjük a csípős pelyhekkel. A húsokat jól megtörölgetjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát. Rátesszük a zöldségekre. A serpenyőbe öntünk egy kis fehér bort, felszedünk mindent a serpenyő aljáról és hagyjuk hogy felforjon az egész. Ebböl a szószból öntünk a húsra, végül pedig egy kocka vajat is teszünk az egész tetejére. Jól lezárjuk a fóliát és 2-2,5 órát sütőbe tesszük. Nagyon puha kell legyen, ha nem elég puha tartsuk tovább a sütőben. A zöldségeket nem szabad túl apróra vágni mert semmi nem marad belőle.

Burgonyapürével tálaljuk szépen ráhelyezebe a zöldségekre.

A póréhagymás-narancsos bárány receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc