Zöldbabos egytál hozzávalók:

1 kg zöldbab

2 hagyma

3 paradicsom

3 paprika

paradicsomlé

olaj

1 köteg kapor

1 köteg petrezselyem

1 evőkanál liszt

bors

Zöldbabos egytál elkészítése:

Megtakarítjuk a babot, felvágjuk a paradicsomot, paprikát, felaprítjuk a zöldfűszereket. Serpenyőbe párolunk kis hagymát, ha tükrös, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot. Adunk hozzá egy kanál lisztet is. Várjuk hogy minden megpuhúljon. A babot külön tesszük egy agyagedénybe. Ráborítjuk a keveréket, sózzuk és felöntjük paradicsomlével, épp hogy elepje, lefedem és sütőbe teszem. 30 perc után hozzáadjuk a zöldfűszereket is, még 30 percre visszatesszük és kész a finom egytálétel.

Puliszkával tálaljuk.

A zöldbabos egytál receptet nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc