Brokkoli krémleves hozzávalók:
45 dkg brokkoli
1db házias levesalap (tyúk)
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál vaj
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál só 1 csomó petrezselyemzöld
Brokkoli krémleves elkészítése:
A brokkoli krémleveshez az olvasztott vajon enyhén megpirítom a vöröshagymát, hozzáadom a rózsáira szedett brokkolit és tovább pirítom. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, majd hozzáadom a cukrot, felöntöm 1 liter vízzel és 10 percig fôzöm. Ezután botmixerrel összeturmixolom, majd hozzákeverem a levesalapot. A tejszínnel újraforralom.
A krémlevest finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínálom.
0 hozzászólás