Mandulás süti vaníliás krémmel hozzávalók:

Tésztájához:

36 dkg liszt
20 dkg darált dió
22 dkg porcukor
20 dkg margarin
1⁄2 dl rum vagy 1 kisüveg aroma
2 evőkanál kakaópor
1⁄2 csomag sütőpor

Krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 1⁄2 dl tej
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1⁄2 üvegcse mandula aroma kivonat

Mandulás süti vaníliás krémmel elkészítése:

A süteményhez a tésza hozzávalóiból puha masszát gyúrunk, kis darabokat csípünk belőle és a sütőformába (zsírozni-lisztezni a formákat) nyomkodjuk a közepén kis mélyedést hagyunk a krémnek.

180 fokos sütőben 10-15 perc alatt közepes barnára sütjük. A formából még melegen kiütjük a tésztákat.

Elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral megfőzzük, és gyakran megkeverve kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és hozzáadjuk az aromát is.

A krémmel megtöltjük a mandulákat és kettőt összeragasztunk. Dobozba rakjuk őket, kicsit állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Egy adagból kb. 80-90 db mandulás süti van.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc