Friss zsemle hozzávalók:

500 g liszt

10 g száraz élesztő (25 g friss)

300-400 ml víz

100 ml kókusztej

15 g tejpor

35 g méz

7 g só

30 g vaj

Friss zsemle elkészítése:

Az élesztőtkis langyos vízzel és egy kis liszttel összekeverjük. Hagyjuk kelni. 300 g lisztre öntjük az élesztőt és 150-200 ml vízzel összedolgozzuk. Egy lágy rugós tésztát kell kapjunk. Ezt lefedjük fóliával és kelni hagyjuk 2 órát. Utánna hozzákeverjük a maradék 200 g lisztet, a többi hozzávalót és a vizet. 35 perc kelés. Liszte kézzel (hogy ne ragadjon) összegyúrjuk, golyókat formázunk és tepsibe helyezzük. Tegyük melegre kelni. Ha szép nagyok előmelegített sütőben 40-45 percig kell sütni, egy vízzel megtöltött edény legyen bent végig. Így lessz igazán friss kenyér reggelire.

A friss zsemle receptet Mudjahista ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc