Friss zsemle hozzávalók:
500 g liszt
10 g száraz élesztő (25 g friss)
300-400 ml víz
100 ml kókusztej
15 g tejpor
35 g méz
7 g só
30 g vaj
Friss zsemle elkészítése:
Az élesztőtkis langyos vízzel és egy kis liszttel összekeverjük. Hagyjuk kelni. 300 g lisztre öntjük az élesztőt és 150-200 ml vízzel összedolgozzuk. Egy lágy rugós tésztát kell kapjunk. Ezt lefedjük fóliával és kelni hagyjuk 2 órát. Utánna hozzákeverjük a maradék 200 g lisztet, a többi hozzávalót és a vizet. 35 perc kelés. Liszte kézzel (hogy ne ragadjon) összegyúrjuk, golyókat formázunk és tepsibe helyezzük. Tegyük melegre kelni. Ha szép nagyok előmelegített sütőben 40-45 percig kell sütni, egy vízzel megtöltött edény legyen bent végig. Így lessz igazán friss kenyér reggelire.
A friss zsemle receptet Mudjahista ajánlotta.
0 hozzászólás