Csirkehússal töltött padlizsán hozzávalók:

3 padlizsán

1 kicsontozott csirkemell

1 hagyma

1 csésze paradicsomlé

1 csokor kapor

3-4 szelet sajt

2 cikk fokhagyma

1 szál kakukkfű

bors

Csirkehússal töltött padlizsán elkészítése:

Hosszában ketté vágjuk a padlizsánt, kiszedjük a padlizsánhúst és kockákra vágjuk. A csirkemellet és a hagymát feldaraboljuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, s beletesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet. Mikor ezek megpirultak, kivesszük és kidobjuk, majd az olajba megpároljuk a padlizsánhúst, csirkehúst és a hagymát. 5 percig hagyjuk kicsi tüzön. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a felaprózott kaprot, megfűszerezzük ízlés szerint és további 3-4 percig hagyjuk a tüzön. A padlizsánt egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a serpenyőben levő keverékkel, lefedjük őket sajtszelettel és 25 percre forró sütőbe tesszük.

A csirkehússal töltött padlizsán receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc