Gomba szószos tőkehal hozzávalók:
1 kg tőkehal
1 evőkanál citromlé
só
késhegyni fehér bors
2 kis hagyma
40 g vaj
250 g gomba
1/8 l víz
1 pohár száraz fehér bor
30 g liszt
1/8 l tejföl
½ köteg kapor
citromkarikák
Gomba szószos tőkehal elkészítése:
Megmossuk a halat, felvágjuk, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felvágjuk és forró olajban megpároljuk. A gombát vastagabb szeletekre vágva, erre hajítjuk. A halat is közé eresztjük és 5 percig együt pároljuk. Óvatosan kevergetjük. Felöntjük vízzel és borral, 20 percet főzzük. Kivesszük a halat és félre tesszük melegre. A gombára rakunk egy lisztből és vízből készített szósszal. 8 percet forraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. A halételek gombával különösen egészségesek.
Egy kevés szószt a halra teszünk, citrom szeletekkel, kaporral és natúrburgonyával tálaljuk.
A gomba szószos tőkehal receptet Amalia aa ajánlotta.
0 hozzászólás