Imam Bayildi hozzávalók:
5 közepes padlizsán
3 közepes hagyma
3 nagy paradicsom
3 paprika
3 gerezd fokhagyma
½ pohár oliva olajas víz
1 kocka cukor
½ petrezselyemzöld
só
oliva bogyó
Imam Bayildi elkészítése:
Zöldségeket meg kell párolni. A padlizsánt elvágjuk ha túl nagy, ha jó mérete akkor csak bevagdaljuk és kivágjuk a húsát, sós vízben leforrázzuk. A padlizsán húsát hozzákeverjük a zöldségekhez, fokhagymát is belekeverjük és a kocka cukrot is. A padlizsánt meg kell sütni, mint amikor szabad tűzön sütjük. Azután megtöltjük ezzel a töltelékkel, hőálló edénybe tesszük, aláöntjük a vizet és sütőben megsütjük. Lehet tenni a tetejére cseresznyét.
A Imam Bayildi receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás