Galuska leves hozzávalók:

½ csirke
1 cukkini
1 hagyma
2-3 sárgarépa
1 zeller
2 pasztinák
1 paprika
2 tojás
petrezselyemzöld
kukoricadara

bors

Galuska leves elkészítése:

A csirkehúst külön megfőzzük. A zöldségeket nagy darabokra vágjuk és megfőzzük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a húst. 20 percig kicsi tüzön főzzük. Közben 2 tojást felverünk, hozzáadunk egy csipet sót és borsot, majd beleszórjuk a kukoricadarát és jól összekavarjuk, amíg sűrű nem lesz. 3-4 percig hagyjuk pihenni. Egy kiskanállal galuskákat formázunk és beletesszük a levesbe. 5 percig hagyjuk főni kicsi tüzön. Ízlés szerint megsózzuk és megszórjuk petrezselyemmel.

Frissen reszelt tormával tálaljuk.
A galuska leves receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc