Sokféle tengeri gyümölcs hozzávalók:
2 különböző calamari zacskó
1 adag garnélarák
1 zacskó vegyes fiatal tengeri gyümölcs
rizs
burgonya
tzatziki
ketchup
citrom
hagyma
retek
tojás
liszt
olaj
só
tej
sör
bor
fokhagyma
gyömbér
Sokféle tengeri gyümölcs elkészítése:
A két zacskó calamarit kifagyasztjuk és sós tejbe áztatjuk. Sörrel felvert tojásban és lisztben megforgatva kirántjuk. A garnélarákot is kirántjuk. Néhány garnélát kiválasztunk és fehér száraz boros vízben megfőzünk, majd egy ketchup, mustár, majonéz szószba keverünk. Bort teszünk főni 1 gerezd fokhagymával és egy darab gyömbérrel, ha túl száraz a bor akkor jöhet egy kis cukor. Ebböl szósz kell hogy legyen. Ezzel fogjuk összekeverni a vegyes tengeri gyümölcsöt. Ezt először forgassuk meg egy kis vajban. A párolt rizs mellé fog kerülni. Rántsunk néhány halfilét is. Ezekhez serpenyőben sült burgonyát fogunk tenni, friss retekkel és paradicsommal, citrom darabokkal és zöldhagymával. Tegyünk az asztalra tzatziki szószt is.
Tegyünk mindent egymás mellé aztán hirtelen tüntessük el.
A sokkféle tengeri gyümölcs receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás