Karfiolos csirkemell hozzávalók:

1 karfiol
3-4 csirkemell
2 hagyma
3-4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 csokor kapor

bors

Karfiolos csirkemell elkészítése:

A karfiolt feldaraboljuk és sós vízzel leforrázuk. A hagymát apróra vágjuk és odatesszük párolni. Felvágjuk a húst, hozzáadjuk a hagymához és hagyjuk kifehéredni. Hozzáöntünk egy kis vizet, 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a karfiolt. Közben elékszítjük a szószt. A tejfölt összekavarjuk liszttel és egy kis lével a hústól, majd megsózzuk. Jól összekavarjuk, hogy ne maradjon gumós. A szószt hozzáadjuk a karfiolhoz és óvatosan összekavarjuk, hogy ne törjön össze. További 10 percig hagyjuk főni. Ízlés szerint megfűszerezzük és megszórjuk kaporral.

Magában, egytálételként tálaljuk.
A karfiolos csirkemell receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc