Tengeri gyümölcsös lasagne hozzávalók:

Besamel

2 közepes cukkini

4-5 evőkanál liszt

½ liter tej

1 gerezd fokhagyma

olaj

bors

Töltelék

½ kg polip

300 g éti kagyló

200 g vongole kagyló

250 g garnélarák

2 kicsi paradicsom

2 evőkanál paradicsom szósz

olaj

bors

csípős fűszerpaprika

petrezselyemzöld

3 száraz fehér bor

1 gerezd fokhagyma

lasagne lapok

Tengeri gyümölcsös lasagne elkészítése:

Lereszelünk 2 cukkinit, megpároljuk olajban, sóval és fokhagymával. Hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a pilopokat (moscardini), 30 percet főzzük és lecsorgatjuk. Az éti kagylókat 10 percet főzzük. Lecsorgatjuk, eltávolítjuk a páncélt és ledaráljuk. A vongole kagylókat, páncél nélkűl megpároljuk olajban, felöntjük fehér borral, sózzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet, csípős paprikát, apróra vágott paradicsomot, 2 kanál paradicsom szószt és 15 percet főzzük. Megmelegítjük a besamelt, kikenünk vele egy jénai tálat és bele rakjuk az első három lasagne lapot (vagy annyit amennyit, a tál méretétől függően, a lapok úgy nyersen kerűlnek bele). Rá jön a vongole kagyló, a szósszal együt, másik 3 lap, bechamel, polip felvágva (ezt egy kicsit sózzuk ls borsozzuk), 3 lap lasagne, besamel, ét kagylók (cozze) darálva, só, bors, kis hagyma, ujabb 3 lap, a maradék szósz összekeverve a rákokkal.

A tengeri gyümölcsös lasagne receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc