Rántott karfiol hozzávalók:

½ karfiol
1 tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa

bors
fűszerpaprika

Rántott karfiol elkészítése:

A karfiolt feldaraboljuk és sós vízzel leforrázzuk. Amíg hagyjuk kihűlni felverjük a tojást, s adunk hozzá sót, borsot és fűszerpaprikát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A karfiolt megforgatjuk tojásban és zsemlemorzsában, majd megsütjük. Óvatosan forgatjuk az olajban, hogy ne törjön össze. Mikor aranybarnára sült, szalvétára tesszük, hogy lecsorogjon az olaj.

Joghurtos szósszal tálaljuk.
A rántott karfiol receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc