Vadász gulyás hozzávalók:

őzhús
őz húsleves
császrászalonna

bor fűszerek
olaj
hagyma
fokhagyma
piros csípős paprika
kömény
burgonya
sárgarépa
liszt
tojás
joghurt

Vadász gulyás elkészítése:

A húst sós borban pácoljuk paprikás pikáns fűszerkeverékben (akár több napon át). A készítés napján vágjuk kockára a húst, és vágjunk közé néhány kocka füstölt császárszalonnát is. Olajban megpároljuk mindkettőt, majd teszünk bele 1 nagy vöröshagymát apróra vágra és pár gerezd fokhagymát. Üvegesre pároljuk ezeket is. Közvetlenül azelőtt, hogy ráöntenénk a húslét fűszerezzük piros, csípős paprikával. Ha van lefagyasztott húslevesünk, akkor azzal, ha nincs akkor a korábban elkészített húsleves levével öntsük fel (a fagyasztottat akár jég formájában is beletehetjük). Ajánlatos őzcsontból készült levest használni. Fővés közben még adjunk hozzá egy kis köményt. Kb. fél órával azelőtt, hogy kész lenne, tegyünk bele a burgonyát és a sárgarépát. Készítsünk galuskákat tojás, liszt és joghurt keveréséből, majd kanállal szaggassuk a gulyásba.

Fa tányérban és fa evőeszközzel tálaljuk,  így biztosan mindenkinek a szívébe lopod ezt a finom levest, hiszen az emberek hajlamosak a szemükkel enni.

A Vadász gulyás receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc