Galuskás borjúhúsleves hozzávalók:
1 db borjúhús
3-4 burgonya
2 hagyma
2 sárgarépa
2 pasztinák
1 zeller
petrezselyemzöld
só
bors
tejöl
Galuska
150 g liszt
3 tojás
só
Galuskás borjúhúsleves elkészítése:
Megtisztítjuk a húst és sós vízben megfőzzük. Néhányszor leszedjük a habját ha szükséges. Hozzáadjuk a zöldségeket egészben és addig főzzük míg minden jól átfőtt. Mikor ez megvan, kivesszük az edényből, leszűrjük a levest és újra felteszük főni. Ha kell még öntünk hozzá vizet.
A lisztet kiakavarjuk 3 tojással és egy kis sóval. Ezt a tésztát lereszeljük és ebből lesz a levestészta. Mikor a leves elkezd főni, hozzáadjuk a levestésztát és további 10-15 percig főzzük. Ízlés szerint megfűszerezzük és adunk hozzá tejfölt.
Apróra vágott petrezselyemmel és kaporral megszórva tálaljuk.
A borjúhúsleves receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás