Galuskás borjúhúsleves hozzávalók:

1 db borjúhús

3-4 burgonya

2 hagyma

2 sárgarépa

2 pasztinák

1 zeller

petrezselyemzöld

bors

tejöl

Galuska

150 g liszt

3 tojás

Galuskás borjúhúsleves elkészítése:

Megtisztítjuk a húst és sós vízben megfőzzük. Néhányszor leszedjük a habját ha szükséges. Hozzáadjuk a zöldségeket egészben és addig főzzük míg minden jól átfőtt. Mikor ez megvan, kivesszük az edényből, leszűrjük a levest és újra felteszük főni. Ha kell még öntünk hozzá vizet.

A lisztet kiakavarjuk 3 tojással és egy kis sóval. Ezt a tésztát lereszeljük és ebből lesz a levestészta. Mikor a leves elkezd főni, hozzáadjuk a levestésztát és további 10-15 percig főzzük. Ízlés szerint megfűszerezzük és adunk hozzá tejfölt.

Apróra vágott petrezselyemmel és kaporral megszórva tálaljuk.
A borjúhúsleves receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc