Halfilé krokett hozzávalók:
500 g halfilé
3 tojás
2 cikk fokhagyma
1 hagyma
3 szelet kenyér
250 ml hideg édes tej
3 evőkanál kukoricaliszt
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál koriander
1 kiskanál oregánó
só
bors
olaj
zsemlemorzsa
citrom
Halfilé krokett elkészítése:
Megmossuk a halfiléket, megtisztítjuk, kivesszük a szálkákat, apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és pépesítjük. Egy nagy tálba beletesszük a halat, lemorzsált kenyeret, hagymát és fokhagymát. Megszórjuk kukoricadarával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, korianderrel és oregánóval, majd beletörünk két tojást és addig kavarjuk míg homogén lesz. Az összetételből kroketteket formázunk és felverjük a tojást. A korketteket megforgatjuk a tojásban majd a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, se ebben megsütjük a kroketteket, azután egy szalévtára kivesszük őket, hogy lecsorogjon az olaj.
Rizzsel tálaljuk és szeletelt citrommal díszítjük.
A halfilé krokett receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás