Halfilé krokett hozzávalók:

500 g halfilé

3 tojás

2 cikk fokhagyma

1 hagyma

3 szelet kenyér

250 ml hideg édes tej

3 evőkanál kukoricaliszt

1 kiskanál köménymag

1 kiskanál koriander

1 kiskanál oregánó

bors

olaj

zsemlemorzsa

citrom

Halfilé krokett elkészítése:

Megmossuk a halfiléket, megtisztítjuk, kivesszük a szálkákat, apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és pépesítjük. Egy nagy tálba beletesszük a halat, lemorzsált kenyeret, hagymát és fokhagymát. Megszórjuk kukoricadarával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, korianderrel és oregánóval, majd beletörünk két tojást és addig kavarjuk míg homogén lesz. Az összetételből kroketteket formázunk és felverjük a tojást. A korketteket megforgatjuk a tojásban majd a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, se ebben megsütjük a kroketteket, azután egy szalévtára kivesszük őket, hogy lecsorogjon az olaj.

Rizzsel tálaljuk és szeletelt citrommal díszítjük.

A halfilé krokett receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc