Mangós lazac hozzávalók:
250 g Basmati rizs
500 g lazac filé
1 cikk fokhagyma
1 csokor zöldhagyma
2 evőkanál olaj
3 evőkanál szójaszósz
200 ml tejföl
4 evőkanál száraz bor
1 mangó konzerv
1 evőkanál szezám olaj
1 kiskanál citromhéj
só
Mangós lazac elkészítése:
A rizst 500 ml sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk a halat és kockákra vágjuk. A fokhagymát és zöldhagymát apróra vágjuk. A fokhagymát olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott lazacot. Kb 1 percig sütjük, miután megforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldhagymát is és egy kicsit tovább sütjük. Mikor kész, kitesszük egy tálba. Egy serpenyőbe beleöntjük a szójaszószt, tejfölt és bort, s ezt felfőzzük. Hozzáadjuk a mangókonzervet és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a hagymás lazacot, szezám olajat és citromhéjat. Megkavarjuk és még kb 1 percig hagyjuk a tüzön.
A lazacot rizzsel tálaljuk.
A mangós lazac receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás