Mangós csirkeragu hozzávalók:
csirke- vagy pulykamell
tejföl
gomba
fokhagyma
vörös hagyma
1 csipet curry
1 felszeletelt mangó
só
bors
olívaolaj
Raguhoz
vöröshagyma
1-2 db póréhagyma
1 paradicsom
ketchup
balzsamecet
olívaolaj
1 kiskanál kávé
Mangós csirkeragu elkészítése:
A húst hosszú csíkokra vágjuk, olívaolajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük és melegen tartjuk. Ugyanebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és vörös hagymát. Hozzáadunk egy csipet curry-t. Ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal, s adunk hozzá egy evőkanál tejfölt. Hozzáadjuk a húsdarabokat és jól összekavarjuk. Kicsi tüzön főzzük tovább amíg megköt a szósz. Egy másik serpenyőben elkészítjük a ragut. Olívaolajban megsütjük a fél vöröshagymát az apróra vágott póréhagymával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot. Mikor ezek jól átsültek, hozzáadunk egy kiskanál kávét, egy evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál ketchup-ot, majd jól összekavarjuk. A mangót megpucoljuk és felszeleteljük és hozzáadjuk a gombás szószhoz, amiben jól megfogatjuk, vagy akár egyből a tányérra is tehetjük, nem kötelező a szószban megfogatni.
A ragut a hússal tálaljuk.
A mangós csirkeragu receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás