Pakisztáni csirke hozzávalók:
1 közepes méretű csirke
1 közepes hagyma
2 evőkanál olaj
1 csipet fahéj
4-5 kiskanál édes fűszerpaprika
2-3 szem szegfűbors
½ kiskanál köménymag
½ kiskanál szemes koriander
3-4 evőkanál halszósz
néhány cikk fokhagyma
curry ízlés szerint
só
bors
csípőspaprika
Pakisztáni csirke elkészítése:
A csirkét bepácoljuk felvágott hagymával, fahéjjal, édes fűszerpaprikával, szegfűborssal, köménymaggal, korianderrel és csípőspaprikával. Ezt lefedjük és kb 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy tepsibe felállítjuk és másfél órára betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe. Mikor a csirke teljesen átsült, kivesszük és feldaraboljuk, majd elkészítjük hozzá a szószt. Egy serpenyőbe friss gombát teszünk. Ehhez adunk 3-4 evőkanál tejfölt, fokhagymát és kaprot. Összekavarjuk, néhány percig pároljuk majd a csirke mellé tálaljuk.
A pakisztáni csirke receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás