Tiramisu tojásmentes krémmel hozzávalók:

250 g mascarpone

1 zacskó tejkaramella ízű puding

6 dl tej (víz, vagy gabonatej – ebből 5 dl a pudingba, 1 dl a kávéba)

5-6 evőkanál cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia – ebből 3-4 evőkanál a pudingba, 2 evőkanál a kávéba)

1 doboz babapiskóta (teljes kiőrlésű)

4 személyre lefőzött kávé

cukrozatlan kakaópor (karobpor)

Tiramisu tojásmentes krémmel elkészítése:

1. lefőzzük a kávét és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel

2. megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje)

3. ha a puding kihűlt csomómentesen elkeverjük benne a mascarponét

4. a babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban

5. a krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán

6. szűrőbe kanalazzuk a kakaóport és végighintjük az első sor krémet

7. a második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat és szorosan lerakjuk 8. a krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát

9. a felső réteget is megszórjuk kakaóval

10. hűtőbe tesszük néhány órára összeállni

Praktikák:

– a piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban, amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el és a krémmel is tud még puhulni

– a kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani

– a fenti adag 27×27 cm-es tálhoz elegendő

– jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll

– ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll
– kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc