Tiramisu tojásmentes krémmel hozzávalók:
250 g mascarpone
1 zacskó tejkaramella ízű puding
6 dl tej (víz, vagy gabonatej – ebből 5 dl a pudingba, 1 dl a kávéba)
5-6 evőkanál cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia – ebből 3-4 evőkanál a pudingba, 2 evőkanál a kávéba)
1 doboz babapiskóta (teljes kiőrlésű)
4 személyre lefőzött kávé
cukrozatlan kakaópor (karobpor)
Tiramisu tojásmentes krémmel elkészítése:
1. lefőzzük a kávét és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel
2. megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje)
3. ha a puding kihűlt csomómentesen elkeverjük benne a mascarponét
4. a babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban
5. a krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán
6. szűrőbe kanalazzuk a kakaóport és végighintjük az első sor krémet
7. a második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat és szorosan lerakjuk 8. a krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát
9. a felső réteget is megszórjuk kakaóval
10. hűtőbe tesszük néhány órára összeállni
Praktikák:
– a piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban, amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el és a krémmel is tud még puhulni
– a kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani
– a fenti adag 27×27 cm-es tálhoz elegendő
– jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll
– ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll
– kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt
0 hozzászólás