Almás és kukoricadarás süti hozzávalók:

½ csésze liszt

½ csésze kukoricadara

½ csésze cukor

75 g margarin

1 kiskanál sütőpor

2 tasak vaníliacukor

1 csésze apróra vágott dió

4-5 alma

2 kiskanál fahéj

Almás és kukoricadarás süti elkészítése:

Összekavarjuk a lisztet, kukoricadarát, sütőport, cukrot és vaníliacukrot. Meghámozzuk az almát, lereszeljük és összekavarjuk fahéjjal. A margarint vékony szeletekre vágjuk. Az összekavart száraz hozzávalókat háromba osztjuk, az almát kettőbe, a margarint pedig szintén három egyenlő részre. A margarin egyharmadát a tepsi aljára tesszük, ráöntjük a száraz keverék egyharmadát, erre az alma felét, megint egyharmadot a száraz keverékből, rá a margarin egy harmadát, erre a maradék almát, s rá a maradék száraz keveréket, végül a tetejére a maradék margarint. Rászórjuk a diót és 1-2 evőkanál cukrot. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Megvárjuk míg kihül s csak utána szeleteljük.

Az almás és kukoricadarás süti receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc