Céklás krémleves hozzávalók:

1 cékla

1 zeller

1 hagyma

4 evőkanál olaj

600 ml víz

szerecsendió

citromlé

Céklás krémleves elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és 4 evőkanál vízben és olajban pároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt és apróra vágott céklát és zellert. 3-4 percig így pároljuk, majd felöntjük vízzel és további 20-25 percig hagyjuk főni. Pépesítjük a levest. Ízlés szerint megsózzuk, adunk hozzá szerecsendiót és citromlevet.

Pirított kenyérkockákkal és tejföllel tálaljuk.

A céklás krémleves receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc