Csokis csillag torta cseresznyével hozzávalók:
7 tojás
14 evőkanál cukor
4 vőkanál olaj
vanília aroma
½ kiskanál sütőpor
10 evőkanál liszt
Cseresznyés krém
1 kg cseresznye
1 csésze cukor
10 g zselatinpor
vanília aroma
Csoki krém
300 ml tejszín
100 g csoki
1 kiskanál zselatinpor
Szirup
200 ml víz
4-5 evőkanál cukor
citromlé
Dekor
tejszínhab
csoki csillagok
piros színű zselatin csillagok
Csokis csillag torta cseresznyével elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, aromát, végül pedig a sütőporral összekavart lisztet. A kompozíciót egy kiolajazott és liszttel kitapétázott formába öntjük. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben. Kivesszük a formából, hagyjuk hűlni és vízszintesen három részre vágjuk.
Cseresznye krém: a cseresznyét kimagvaljuk és egy edénybe tesszük cukorral és 2-3 evőkanál vízzel. Tűzre tesszük és addig főzzük míg elolvad a cukor. Pépesítjük amíg homogén lesz. Hozzáadjuk az aromát és a zselatint, amelyet előtte két evőkanál vízben és gőzfürdőben feloldottunk.
Csokikrém: a tejszínt egy edénybe feltesszük a tűzre és felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a feldarabolt csokit. Addig kavarjuk, míg az teljesen elolvad. Hozzáadjuk a feloldott zselatint. A keveréket hidegre tesszük legalább 3 órára. Azután addig kavarjuk míg kétszeresére nő.
Szirup: a cukrot forró vízben feloldjuk és hozzáadjuk a citromlevet és az aromát.
Összeállítás: a lapokat megöntözzük sziruppal, rákenjük a cseresznye krém felét, utána a csokikrémet, majd rá a cseresznye krém másik felét. A széleket megkenjük csokikrémmel. Tejszínhabbal, csoki csillagokkal és piros zselatin csilagokkal díszítjük.
Néhány órát hideg helyen tartjuk majd szeletelve tálaljuk.
A csokis csillag torta cseresznyével receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás