Kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény hozzávalók:
150 g vaj
100 g mandula
1 kiskanál sütőpor
½ kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál citromlé
60 g porcukor
10 g konyak (ouzo)
300 g liszt
vanília aroma
vaníliacukor
szegfűszeg
Kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral összekavart lisztet és kézzel összekavarjuk, míg morzsás állagú lesz. A mandulát apróra vágjuk, megpirítjuk és hozzáadjuk a kompozícióhoz. A szódabikarbónát felöntjük citromlével, aromával és konyakkal, majd ezt is hozzáöntjük a többihez. Jól összegyúrjuk és egy labdát formázunk belőle, majd 2-3 órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. Kis golyókat formázunk amiket kicsit lelapítunk, s a közepébe egy-egy szegfűszeget teszünk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőbe rakjuk 15-20 percre. Hagyjuk hűlni, majd jól megszórjuk vaníliacukorral.
A kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás