Rumos csoki torta hozzávalók:

Lap

7 tojás

14 evőkanál cukor

3 evőkanál víz

3 evőkanál olaj

2 evőkanál kakaó

8 evőkanál liszt

1 tasak sütőpor

vanília aroma

Krém

300 g vaj

200 g porcukor

3 tojássárgája

3-4 evőkanál kakaó

rum aroma

Szirup

200 ml víz

100 g cukor

1 rumos cappuccino

rum aroma

Máz

150 g tejcsoki

100 g vaj

2 evőkanál

Dekor krém

100 g étcsoki

300 ml tejszín

Rumos csoki torta elkészítése:

Lap: a tojásfehérjéket összekavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, vizet, olajat és aromát, majd a lisztet, melyet összekavartunk a sütőporral és a kakaóval. Az összetételt egy tepsibe öntjük, amibe sütőpapírt helyeztünk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihülni a lapot, azután vízszintesen kettőbe vágjuk.

Krém: a vajat kikavarjuk cukorral és a tojássárgákkal, melyeket egyenként hozzákavarunk. Hozzáadjuk a kakaót és rum aromát. Folyamatosan kavarjuk, amíg egy habos krémet kapunk.

Szirup: a vizet és cukrot tűzre tesszük, hozzáadjuk a cappucciono port és a rum aromát. megvárjuk míg felfő, azután hagyjuk kihűlni.

Máz: a vajat és tejszínt feltesszük a tűzre, megolvasztjuk és összekavarjuk, míg homogén lesz. Hagyjuk hűlni, hogy szobahőmérsékletű legyen.

Dekor: 100 ml tejszínhez hozzáadjuk a felaprózott csokit és addig kavarjuk amíg az elolvad. 2-3 órára kitesszük hidegre. Ezután hozzáadjuk a maradék tejszínt és addig verjük amíg kétszeresére nő.

Összetétel: a lapot megöntözzük sziruppal és megkenjük krémmel. Rátesszük a másik lapot, azt megkenjük mázzal és betesszük hűtőbe. Mikor a máz megkeményedett, ízlés szerint kidekoráljuk a tortát. Csoki darabkákat is fel lehet használni.

Hidegen tálaljuk.

A rumos csoki torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc