Almás sütemény hozzávalók:

Tészta

2 tojás

250 margarin

1 tasak sütőpor

200 g joghurt

200 g cukor

2 tasak vanília cukor

700-800 g liszt

Töltelék

4 édes alma

200 g őrölt dió

2 kiskanál fahéj

víz

Almás sütemény elkészítése:

Lereszeljük az almát és addig pároljuk, míg elfő a leve, majd hozzáadjuk a fahéjas őrölt diót és 2-3 percig kavarjuk. Levesszük a tűzről. Egy nagy tálba beletesszük a két tojást, sütőport, olvasztott margarint, joghurtot, cukrot és vaníliacukrot. Egy evőkanállal jól összekavarjuk, s elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Annyi lisztet teszünk bele amennyit felvesz. A tészta tetejére teszünk egy maroknyi lisztet és tovább gyúrjuk. Ezután 20 egyforma részre osztjuk. Mindegyik rész egy-egy lap, amit kicsit kinyújtunk és teszünk bele egy kis almát. Felhajtjuk a széleket, hogy befedje az almát és jol megnyomkodjuk, hogy ne váljon szét. Egy nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, beletesszük a sütiket és 220 fokon megsütjük. 20 perc alatt aranybarnára sül.

Meszórjuk porcukorral és tálalhajtuk.

Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc