Almás sütemény hozzávalók:
Tészta
2 tojás
250 margarin
1 tasak sütőpor
200 g joghurt
200 g cukor
2 tasak vanília cukor
700-800 g liszt
Töltelék
4 édes alma
200 g őrölt dió
2 kiskanál fahéj
víz
Almás sütemény elkészítése:
Lereszeljük az almát és addig pároljuk, míg elfő a leve, majd hozzáadjuk a fahéjas őrölt diót és 2-3 percig kavarjuk. Levesszük a tűzről. Egy nagy tálba beletesszük a két tojást, sütőport, olvasztott margarint, joghurtot, cukrot és vaníliacukrot. Egy evőkanállal jól összekavarjuk, s elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Annyi lisztet teszünk bele amennyit felvesz. A tészta tetejére teszünk egy maroknyi lisztet és tovább gyúrjuk. Ezután 20 egyforma részre osztjuk. Mindegyik rész egy-egy lap, amit kicsit kinyújtunk és teszünk bele egy kis almát. Felhajtjuk a széleket, hogy befedje az almát és jol megnyomkodjuk, hogy ne váljon szét. Egy nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, beletesszük a sütiket és 220 fokon megsütjük. 20 perc alatt aranybarnára sül.
Meszórjuk porcukorral és tálalhajtuk.
Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás