Caril de tomate hozzávalók:

garnélarák

paradicsom

1 csésze kókusz tej

1 hagyma

friss gyömbér

fokhagyma

1-2 csípős paprika

őrölt kömény

őrölt szegfűszeg

őrölt bors

kurkuma

szőlőmag olaj

Caril de tomate elkészítése:

A paradicsomból szószt csinálunk. A kókusztejből kiszedjük a krémes részt. A hagymát párolni tesszük a szőlő olajba. Amikor kezd aranyszínű lenni hozzáadjuk a csípős paprikát, a gyömbért, a fokhagymát és ezeket is pároljuk vagy 5 percet. Ezután beledobjuk a fűszerkeveréket és kicsit felforrósítjuk amíg érezzük az illatokat. Rádobjuk a rákokat, megtisztítva és színváltásig pároljuk. Ráöntjük a paradicsom levet és 5 percet főzzük. Fél csésze kókusz vizet rá öntjük, 5 percet főzzük, majd a fél csésze krémes részt is rátesszük, még pár percig főzzük.

Basmati rizzsel tálaljuk.

A caril de tomate receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc