Caril de tomate hozzávalók:
garnélarák
paradicsom
1 csésze kókusz tej
1 hagyma
friss gyömbér
fokhagyma
1-2 csípős paprika
őrölt kömény
őrölt szegfűszeg
őrölt bors
kurkuma
szőlőmag olaj
Caril de tomate elkészítése:
A paradicsomból szószt csinálunk. A kókusztejből kiszedjük a krémes részt. A hagymát párolni tesszük a szőlő olajba. Amikor kezd aranyszínű lenni hozzáadjuk a csípős paprikát, a gyömbért, a fokhagymát és ezeket is pároljuk vagy 5 percet. Ezután beledobjuk a fűszerkeveréket és kicsit felforrósítjuk amíg érezzük az illatokat. Rádobjuk a rákokat, megtisztítva és színváltásig pároljuk. Ráöntjük a paradicsom levet és 5 percet főzzük. Fél csésze kókusz vizet rá öntjük, 5 percet főzzük, majd a fél csésze krémes részt is rátesszük, még pár percig főzzük.
Basmati rizzsel tálaljuk.
A caril de tomate receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás