Kapros töltött káposzta hozzávalók:

5-6 káposzta

5-6 evőkanál paradicsom szósz

500 g darálthús

2 csésze rizs

2 tojás

bors

csombor

kapor

Kapros töltött káposzta elkészítése:

Sós vizet teszünk főni. A káposzták negyedét levágjuk a torzsája részén, ezután pedig leforrázzuk őket a vízben. Kicsit főzzük hogy megpuhuljanak a levelek. Hagyjuk hűlni őket. A rizst megpároljuk és összekeverjük a hússal, a tojással, fűszerezzük csomborral, kaporral, sóval, borssal. Ha már lehet dolgozni a káposztákkal, akkor kiszedjük a közepét és jól lecsorgatjuk. A kúposzta maradékokat összevágjuk és az edény aéjára tesszük és erre rátesszük a paradicsom szószt, a babérlevelet és a bors szemeket. A káposztákat megtöltjük és egymás mellé helyezzük őket. A tetejére is hagyjunk káposzta maradékot. Fűszerezzük, dobunk rá egy kis főtt oldalast. Kb ½ órát kell főzni. Ezt követően sütőbe tesszük és itt is ½ órát tartjuk.

Tejföllel és puliszkával tálaljuk.

A kapros töltött káposzta receptet droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc