Kapros töltött káposzta hozzávalók:
5-6 káposzta
5-6 evőkanál paradicsom szósz
500 g darálthús
2 csésze rizs
2 tojás
só
bors
csombor
kapor
Kapros töltött káposzta elkészítése:
Sós vizet teszünk főni. A káposzták negyedét levágjuk a torzsája részén, ezután pedig leforrázzuk őket a vízben. Kicsit főzzük hogy megpuhuljanak a levelek. Hagyjuk hűlni őket. A rizst megpároljuk és összekeverjük a hússal, a tojással, fűszerezzük csomborral, kaporral, sóval, borssal. Ha már lehet dolgozni a káposztákkal, akkor kiszedjük a közepét és jól lecsorgatjuk. A kúposzta maradékokat összevágjuk és az edény aéjára tesszük és erre rátesszük a paradicsom szószt, a babérlevelet és a bors szemeket. A káposztákat megtöltjük és egymás mellé helyezzük őket. A tetejére is hagyjunk káposzta maradékot. Fűszerezzük, dobunk rá egy kis főtt oldalast. Kb ½ órát kell főzni. Ezt követően sütőbe tesszük és itt is ½ órát tartjuk.
Tejföllel és puliszkával tálaljuk.
A kapros töltött káposzta receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás