Ponty a pácban hozzávalók:

húsos piros paprika

csípős paprika

paradicsom szeletek (ha bió akkor sült paradicsom karikák)

petrezselyemzöld

szeletelt fokhagyma

2-3 szelet hagyma

ponty

Ponty a pácban elkészítése:

Felfőzzük a vizet sóval és a végén beletesszük a hozzávalókat (zöldségeket), ezeket már nem főzzük, csak épp hogy belerakjuk és pár másodperc múlva eloltjuk a tüzet. Nem kell hogy nagyon sós legyen a pác, de csak innen fogja szívni az ízeket a hal. Egy edénybe tesszük a páclevet amit készítettünk. Grillen hírtelen megsütjük a pontyot és amikor jónak látszik gyorsan bele tesszük a páclébe. Ezzel a hadművelettel a sült ízt kibocsájtja a hal a lébe a fűszereket a pácléből pedig magába szívja. Ez egy ősi tehnika amit már az egyitomiak használtak a hús (főleg halak) tartósítására.

A ponty a pácban receptet nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc