Almás töltelékes sütemény hozzávalók:
150 ml olaj
1 csésze cukor
1 kiskanál ecet
1 kiskanál szódabikarbóna (ecetben feloldva)
½ csésze ásványvíz
450-500 g liszt
Töltelék
1 kg alma
200 g cukor
fahéj
Almás töltelékes sütemény elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (az elején csak 400 g lisztet adjunk hozzá). Egy fakanállal jól összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk és ha szükséges még adunk hozzá lisztet. Lisztes kézzel 8-10 percig gyúrjuk, majd egy golyót formázunk belőle. Két egyforma részre osztjuk. A nyujtó deszkára sütőpapírt teszünk, belisztezzük és azon kinyújtjuk a golyó egyik felét. Akkorára nyújtjuk amennyi belefér egy tepsibe. A tésztalapot belehelyezzük a tepsibe sütőpapírral együtt.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt egy edénybe tűzre tesszük. Megkavarjuk és várjuk míg az alma levet ereszt, s addig hagyjuk a tüzön míg a lé elpárolog. Mikor az alma levet ereszt, hozzáadjuk a fahéjat és összekavarjuk. Az almát elegyengetjük a tepsiben és a másik tésztát kinyújtva a tetejére tesszük. A süteményt 175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre.
Miután kihült, porcukorral megszórva tálaljuk.
Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás