Birsalma torta hozzávalók:

Tészta:

150 g vaj

150 g cukor

3 tojás

200 g liszt

100 g dió

75 ml tej

2 kiskanál sütőpor

Birsalma töltelék:

5 g zselatin

750 g birsalma

250 ml almalé

80 g cukor

2 tasak vanília cukor

1 tasak vanília puding

Krém és díszítés:

10 g zselatin

250 g rozé bor

250 ml almalé

100 g cukor

2 kiskanál citromhéj reszelék

1 tasak vanília puding

500 ml tejszínhab

100 g törött mogyoró

Birsalma torta elkészítése:

Tészta:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Felverjük a cukrot és a vajat. A diót ledaráljuk. A vajhoz hozzáadjuk sorban a tojásokat. A lisztet összekavarjuk a darált dióval és a sütőporral. Hozzákavarjuk a tojásos keverékhez a tejjel együtt. Egy kerek formát kitapétázunk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket és 35-45 percre betesszük a sütőbe.

Birsalma töltelék:

A birsalmát megpucoljuk és feldaraboljuk. Almalével, cukorral és vanília cukorral 8-10 percig pároljuk, hozzáadjuk a puding port, majd a zselatint. A torta lap tetejére ráöntjük az almás keveréket és 2 órára hidegre tesszük.

Krém és díszítés:

A pudingport kikavarjuk almalével, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat és a bort. Ezt feltesszük a tűzre, majd ebben feloldjuk a zselatint, jól összekavarjuk, azután hagyjuk kihűlni. 300 ml tejszinhabot hozzákavarunk a pudingos krémhez, s ezt elkenjük a torta tetején. 3 órára betesszük hűtőbe. Felverünk 200 ml tejszínt, bevonjuk vele a tortát és a tetejét megszórjuk mogyoróval.

A birsalma torta receptet Sava Laura ajnálotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc