Epres csokitorta hozzávalók:
Lap
1 tojás
1 csésze cukor
½ csésze olaj
1 csésze tej
2 csésze liszt
1 evőkanál szódabikrabóna
3 evőkanál lekvár
3 evőkanál kakaó
Töltelék
450 g eper
550 ml tejszín
1 tasak vaníliacukor
400 g csoki
Epres csokitorta elkészítése:
A csokitortához a tojást felverjük cukorral, olajjal, tejjel és lekvárral. Jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és kakaót. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett kerek formába öntjük. 175 fokos sütőbe tesszük 35 percre. Mikor a lap kész, hagyjuk hülni, majd három egyenlő részre vágjuk. Egy tálba 400 ml tejszínt felverünk vaníliacukorral. Kb 10 percig verjük, amíg a hab megkeményszik.
Egy másik tálba 150 ml tejszínt felverünk külön. A csokit gőzfürdőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 150 ml tejszínhabot. Egy kanállal összekavarjuk. Az egyik lapot megkenjük egy réteg csokival, amit összekavartunk tejszínhabbal. Erre rátesszük a második lapot és a 400 g tejszínhab felét rákenjük. A tejszínhabra rátesszük a megmosott epret, majd rátesszük a harmadik lapot. A dekorációhoz megtartunk néhány epret. A tortát bevonjuk olvasztott csokival és eperrel díszitjük. Éjszakára betesszük hűtőbe.
Az epres csokitorta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás