Epres diós csokitorta hozzávalók:

Lap

125 g őrölt dió

125 g cukor

75 ml víz

25 g kakaó

4 tojás

10 ml rum aroma

1 tasak vanília cukor (vagy vanília aroma)

Krém

225 ml tejszín

100 g tejcsoki

4 g zselé

15 ml víz

Zselé

1 tasak eper ízesítésű zselé

400 ml víz

Máz

cukor

víz

50 g vaj

Dekor

mandula pehely

fehér csoki rózsa

karamell háló

fehér csoki reszelék

Epres diós csokitorta elkészítése:

A csokitortához a vizet és cukrot feltesszük főni. Mikor zubog a víz, hozzáadjuk a diót és egy percig kavarjuk. Levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Mikor az összetétel kihűlt hozzáadunk 4 tojássárgáját, a kakaót, rum aromát és vaníliát. Végül hozzáadjuk a habosra vert fehérjét, amihez adhatunk egy csipet sót is. Egy kivajazott és lisztezett kerek formába beleöntjük a kompozíciót, majd 175 fokos sütőben 25 percig sütjük. Mikor megsült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk a lapot.
Zselé: 400 ml vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a zselé port. Mikor kész, 50 ml zselét félreteszünk egy csészébe és hagyjuk az egészet kihűlni.

Krém: a zselét 15 ml vízbe tesszük és hagyjuk megdagadni. A tejszín felét kicsi tűzre tesszük, s mikor az felfőtt, hozzáadjuk a feldarabolt csokit és addig kavarjuk míg az elolvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a zselét amit előtte kicsi tüzőn megolvasztottunk. Jól összekavarjuk és hagyuk hűlni. Felverjük a maradék tejszínt és betesszük hűtőbe. Mikor a csokis krém kihült, összekavarjuk a tejszínnel a hűtőből. A hideg krémet elkenjük az egyik lapon, majd 30 percre betesszük hűtőbe, hogy megkeményedjen. Erre rákenjük az 50 ml félretett epres zselét, s rátesszük a másik lapot.

Máz: egy kevés cukorhoz adunk néhány evőkanál vizet és feltesszük főni. Mikor a cukor teljesen elolvadt, adunk hozzá 50 g vajat. Ezzel a keverékkel bevonjuk a tortát majd mandula pehellyel, fehér csoki rózsával, karamell hálóval és fehér csoki reszelékkel díszítjük.

Az epres diós csokitorta receptet Seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc