Körtés torta hozzávalók:

Lap

1 üveg körte befőtt levével (1 kg)

200 g kukorica pehely

80 g vaj

3 lap zselatin

Krém

12 lap zselatin

1,5 kg kefír

250 g tejszín

40 ml likör

800 g diós nutella

Dekor

225 g kukorica pehely

20 g mogyoró

Körtés torta elkészítése:

A kerek torta formát kivajazzuk és kibéleljük nejlon fóliával. A körtének leszűrjük a levét és félretesszük. Felaprózzuk a kukorica pelyhet. A vajat kicsi tüzön megolvasztjuk. A zselét 5 percig vízben puhítjuk, majd összekavarjuk a felmelegített körtelével. Folyamatosan kavargatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kukorica pelyhet. Ezt a keveréket beleöntjük a formába és hagyjuk 10 percig, majd a tetején elhelyezzük a felszeletelt körtét.

Krém: a krémhez szükséges zselatint hideg vízben puhítjuk 5 percig. Jól felverjük a tejszínt és 5 evőkanállal félreteszünk belőle a díszitéshez. A kefírt összekavarjuk a nutellával. A zselatint kicsi tűzre tesszük és folyamatosan kavargatjuk, majd hozzáadjuk a nutellás krémet. A tejszínhabhoz hozzákavarjuk a körtelikört és a nutellás krémet. A tortalapon elegyengetjük a krémet, majd 2 órára vagy éjszakára betesszük hűtőbe. Mikor kivesszük, óvatosan egy tálcára vagy tányérra helyezzük a tortát és az oldalát feldíszitjük apróra vágott kukorica pehellyel. A mogyoró darabokat félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A félretett tejszínhabbal és pirított mogyoróval pedig feldíszitjük a torta tetejét.

A körtés torta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc