Körtés torta hozzávalók:
Lap
1 üveg körte befőtt levével (1 kg)
200 g kukorica pehely
80 g vaj
3 lap zselatin
Krém
12 lap zselatin
1,5 kg kefír
250 g tejszín
40 ml likör
800 g diós nutella
Dekor
225 g kukorica pehely
20 g mogyoró
Körtés torta elkészítése:
A kerek torta formát kivajazzuk és kibéleljük nejlon fóliával. A körtének leszűrjük a levét és félretesszük. Felaprózzuk a kukorica pelyhet. A vajat kicsi tüzön megolvasztjuk. A zselét 5 percig vízben puhítjuk, majd összekavarjuk a felmelegített körtelével. Folyamatosan kavargatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kukorica pelyhet. Ezt a keveréket beleöntjük a formába és hagyjuk 10 percig, majd a tetején elhelyezzük a felszeletelt körtét.
Krém: a krémhez szükséges zselatint hideg vízben puhítjuk 5 percig. Jól felverjük a tejszínt és 5 evőkanállal félreteszünk belőle a díszitéshez. A kefírt összekavarjuk a nutellával. A zselatint kicsi tűzre tesszük és folyamatosan kavargatjuk, majd hozzáadjuk a nutellás krémet. A tejszínhabhoz hozzákavarjuk a körtelikört és a nutellás krémet. A tortalapon elegyengetjük a krémet, majd 2 órára vagy éjszakára betesszük hűtőbe. Mikor kivesszük, óvatosan egy tálcára vagy tányérra helyezzük a tortát és az oldalát feldíszitjük apróra vágott kukorica pehellyel. A mogyoró darabokat félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A félretett tejszínhabbal és pirított mogyoróval pedig feldíszitjük a torta tetejét.
A körtés torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás