Madonna torta hozzávalók:

Lap

3 tojás

300 g cukor

1 tasak sütőpor

2 evőkanál méz

3 evőkanál olvasztott vaj

420 g liszt

Krém

3 tojás

150 g cukor

225 ml tejszín

150 g őrölt dió vagy mogyoró

néhány csepp vanília aroma

Máz

1 tojássárgája

porcukor

citromlé

Madonna torta elkészítése:

A lap hozzávalóit (csak 260 g lisztet) mind beleöntjük egy tálba és jól összekavarjuk, majd gőzfürdőben 20 percig kavargatjuk. A forró összetételt a maradék 160 g lisztre ráöntjük és összegyúrjuk, s mikor már nem ragad a kézhez beletesszük egy edénybe és lefedjük, hogy ne hüljön ki. Szilva nagyságú darabokat szaggatunk a tésztából, vékonyra nyújtjuk és közepes tüzön, serpenyőben megsütjük.

Krém: a tojásokat összekavarjuk cukorral és gőzfördőben mixerrel kikavarjuk. Levesszük a tűzről és hidegre tesszük. Felverjük a tejszínt, összekavarjuk a dióval vagy mogyoróval, hozzáadjuk a vanília aromát, majd hozzákavarjuk a kihült tojásos krémet. Ezzel a keverékkel megkenjük a lapokat és egymásra helyezzük őket. A torta tetejét bevonjuk egy mázzal, amelyet egy tojás sárgájából, porcukorból és néhány csepp citromléből készítünk el. A torta oldalát megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk őrölt mogyoróval. A tetejét díszíthetjük ízlés szerint.

A Madonna torta receptet Seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc