Madonna torta hozzávalók:
Lap
3 tojás
300 g cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál méz
3 evőkanál olvasztott vaj
420 g liszt
Krém
3 tojás
150 g cukor
225 ml tejszín
150 g őrölt dió vagy mogyoró
néhány csepp vanília aroma
Máz
1 tojássárgája
porcukor
citromlé
Madonna torta elkészítése:
A lap hozzávalóit (csak 260 g lisztet) mind beleöntjük egy tálba és jól összekavarjuk, majd gőzfürdőben 20 percig kavargatjuk. A forró összetételt a maradék 160 g lisztre ráöntjük és összegyúrjuk, s mikor már nem ragad a kézhez beletesszük egy edénybe és lefedjük, hogy ne hüljön ki. Szilva nagyságú darabokat szaggatunk a tésztából, vékonyra nyújtjuk és közepes tüzön, serpenyőben megsütjük.
Krém: a tojásokat összekavarjuk cukorral és gőzfördőben mixerrel kikavarjuk. Levesszük a tűzről és hidegre tesszük. Felverjük a tejszínt, összekavarjuk a dióval vagy mogyoróval, hozzáadjuk a vanília aromát, majd hozzákavarjuk a kihült tojásos krémet. Ezzel a keverékkel megkenjük a lapokat és egymásra helyezzük őket. A torta tetejét bevonjuk egy mázzal, amelyet egy tojás sárgájából, porcukorból és néhány csepp citromléből készítünk el. A torta oldalát megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk őrölt mogyoróval. A tetejét díszíthetjük ízlés szerint.
A Madonna torta receptet Seima ajánlotta.
0 hozzászólás