Ordás-kapros pite hozzávalók:
300 g liszt
200 g margarin
100 g cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
1 citrom
Töltelék
500 g orda
6 evőkanál cukor
1 csokor kapor
2 tojás
2 evőkanál búzadara
1 tasak vanília cukor
Ordás-kapros pite elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet, olvasztott margarint, cukrot, tojássárgákat, sütőport, a citrom lereszelt héját és a fél citrom levét. Mindezt egy fakanállal összekavarjuk. Mikor a keverék homogén lett, kicsit összegyúrjuk kézzel. A tésztát két részre osztjuk és hagyjuk pihenni, amíg összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba beletesszük az ordát, cukrot, tojásokat, búzadarát, vanília cukrot és a felaprózott kaprot.
Az ordát villával megtörjük, majd összekavarjuk egy fakanállal. Egy tepsi nagyságú sütőpapíron kinyújtjuk a tészta egyik felét és akkorára nyújtjuk amekkora a papír. Ezután beletesszük a tepsibe aminek a széleit megkentük vajjal és liszttel. Az ordás tölteléket elegyengetjük a tésztalapon, majd a másik részt is kinyújtjuk és rátesszük a tetejére. 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. A süteményt 20 percig hagyjuk hűlni.
Az ordás-kapros pite receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás