Ordás-kapros pite hozzávalók:

300 g liszt

200 g margarin

100 g cukor

2 tojássárgája

1 evőkanál tejföl

1 tasak sütőpor

1 citrom

Töltelék

500 g orda

6 evőkanál cukor

1 csokor kapor

2 tojás

2 evőkanál búzadara

1 tasak vanília cukor

Ordás-kapros pite elkészítése:

Egy tálba beletesszük a lisztet, olvasztott margarint, cukrot, tojássárgákat, sütőport, a citrom lereszelt héját és a fél citrom levét. Mindezt egy fakanállal összekavarjuk. Mikor a keverék homogén lett, kicsit összegyúrjuk kézzel. A tésztát két részre osztjuk és hagyjuk pihenni, amíg összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba beletesszük az ordát, cukrot, tojásokat, búzadarát, vanília cukrot és a felaprózott kaprot.

Az ordát villával megtörjük, majd összekavarjuk egy fakanállal. Egy tepsi nagyságú sütőpapíron kinyújtjuk a tészta egyik felét és akkorára nyújtjuk amekkora a papír. Ezután beletesszük a tepsibe aminek a széleit megkentük vajjal és liszttel. Az ordás tölteléket elegyengetjük a tésztalapon, majd a másik részt is kinyújtjuk és rátesszük a tetejére. 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. A süteményt 20 percig hagyjuk hűlni.

Az ordás-kapros pite receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc