Mandulás túrós pite hozzávalók:

7 evőkanál tej

7 evőkanál olaj

6 evőkanál cukor

1 tojás

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kiskanál ecet

300-400 g liszt

Töltelék

500 g tehén túró

2 tojás

1 csésze porcukor

80 g vaj

2 tasak vanília cukor

2 evőkanál liszt

mazsola

Mandulás túrós pite elkészítése:

Egy edénybe feltesszük a tűzre a tejet, olajat és cukrot, s összekavarjuk. Mikor elkezd főni levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Mikor kihült beletesszük egy tálba és hozzáadjuk a tojást és az ecettel feloldott szódabikarbónát, majd összekavarjuk. Ezután lassan beleszórjuk a lisztet egy kézzel és közben gyúrjuk másik kézzel. Annyi lisztet teszünk bele, hogy ne ragadjon a tészta. A nyújtódeszkán jól összegyúrjuk, majd két egyforma méretű golyót formázunk belőle. Az egyik golyót kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy tepsibe. Ezt beletesszük egy kivajazott és lisztezett tepsibe, s elkészítjük a tölteléket.

Egy tálba beletesszük a túrót, porcukrot, tojásokat, vanília cukrot és lisztet. A vajat megolvasztjuk és hagyjuk kihülni, majd hozzáadjuk a többihez. A hozzávalókat egy fakanállal összekavarjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ezután mixerrel legkisebb fokozaton kikavarjuk. Beleöntjük a keveréket a tepsibe és elegyengetjük a tésztán. Kinyújtjuk a másik tészta golyót is és rátesszük a túró tetejére. A süteményt megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk mandulapehellyel. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre.

Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
A túrós sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc