Vaníliakrémes torta hozzávalók:

Lap

6 tojás

90 g liszt

120 g cukor

15 ml rum aroma

Krém

2 tasak Dr. Oetker  süteménypor

500 ml hideg tej

5 ml vanília aroma

1 tasak zselatin

Dekor

1 tasak tejszín

ezüst golyócskák

csoki pehely

Vaníliakrémes torta elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk míg homogén lesz. Egy keskenyebb tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a keveréket, majd 150 fokos sütőbe tesszük 20 percre. Közben elkészítjük a krémet. A zselét egy kevés hideg vízbe tesszük, hogy megdagadjon. Egy nagyobb edénybe teszünk 500 ml hideg tejet, s beleöntjük a két tasak süteményport és vanília aromát, majd jól összekavarjuk. Gőzfürdőben feloldjuk a zselatint, azután hozzákavarjuk a krémhez. Mikor megsült a lap egy tálcát befedünk alufóliával és rátesszük a tortalapot. Vastagon bevonjuk krémmel, azután ízlés szerint feldíszitjük tejszínhabbal, ezüstgolyókkal és csokipehellyel.

A vaníliakrémes torta receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc