Rakott spagetti hozzávalók:
spagetti tészta – 1 cs.
sűrített paradicsom püré – 0,5 l
löncshús konzerv – 1 db
nagy fej vöröshagyma – 1 db
olaj – 1 dl
trappista sajt – 15 dkg
oregano – 1 t.k.
bazsalikom – 1. k.k.
só – 2 t.k.
Rakott spagetti elkészítése:
A csomag tésztát enyhén sós vízben készre főzzük.
Amíg fő a tészta, apróra vágjuk a megtisztított hagymát, üvegesre pirítjuk olajban, majd hozzáadjuk a löncshús konzervet melyet sűrűn kevergetünk és kb 5 perc után levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy serpenyőben kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel felforraljuk, ezt is félre tesszük. A kifőtt tésztát leszűrjük.
Előveszünk egy kisebb de magasabb oldalú (kb 20cm*32*cm*6,5cm) tepsit az alját vékonyan olajozzuk. A tészta harmadát a tepsi aljába helyezzük majd ráöntjük a paradicsom szósz felét, majd a második harmad tészta és ráöntjük a hagymás löncshúst , szépen elegyengetjük és végül a maradék tésztát is ráhelyezzük és leöntjük a maradék paradicsomszósszal, majd befedjük reszelt sajttal.
Végül sütőbe helyezzük és 180 C-on kb 30 perc alatt készre sütjük.
Melegítve másnap is kitűnő egytálétel. Szépen szeletelni viszont csak hidegen lehet igazán.
0 hozzászólás