Robi torta hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
12 evőkanál víz
30dkg barna cukor
25 dkg darált mák
1,5 teás kanál sütőpor
Krém:
1 liter tejszín
0,5 liter joghurt
10 evőkanál barna cukor
4 citrom
1 zacskó zselatin(Lucullus,Horváth Rozi)
Díszítés:
1dl tejszín
fél citrom
fekete cukorgyöngy
menta levelek
Esetleg fekete ételfesték
Robi torta elkészítése:
A piskóta tésztához a tojásokat szétválasztom.
A fehérjébe 10 dkg cukrot és 6 evőkanál vizet teszek és kemény habbá verem!
A sárgáját 20 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel kihabosítom!Amennyire lehet sűrűre „habverőzöm”!
A fehérjés habhoz adagolom a sárga krémet és a mákot.
180 fokra előmelegített sütőben 3 adagban készítem el a piskóta lapokat!Tehát 3 részre osztom a masszát,majd egyenként sütöm.
A krémhez felverem a tejszínt,majd belekeverem a cukrot,a joghurt felét és a citromok reszelt héját és levét.
Az egyik piskóta lapot kapcsos tortaformába teszem.
A zselatint gyöngyözésig melegítem 1,5 dl vízzel,majd belekeverem a maradék joghurtot.Ezt a tejszínes krémhez keverem.
A piskótára öntöm a krém harmadát,majd ráteszem a következő lapot.Megint krém,piskóta és végül krémmel „takarom” be.
Ha lehet egész éjszakára hűtőbe teszem,de legalább 5 órára!
0 hozzászólás