Robi torta hozzávalók:

Piskóta:

6 tojás

12 evőkanál víz

30dkg barna cukor

25 dkg darált mák

1,5 teás kanál sütőpor

Krém:

1 liter tejszín

0,5 liter joghurt

10 evőkanál barna cukor

4 citrom

1 zacskó zselatin(Lucullus,Horváth Rozi)

Díszítés:

1dl tejszín

fél citrom

fekete cukorgyöngy

menta levelek

Esetleg fekete ételfesték

Robi torta elkészítése:

A piskóta tésztához a tojásokat szétválasztom.

A fehérjébe 10 dkg cukrot és 6 evőkanál vizet teszek és kemény habbá verem!

A sárgáját 20 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel kihabosítom!Amennyire lehet sűrűre „habverőzöm”!

A fehérjés habhoz adagolom a sárga krémet és a mákot.

180 fokra előmelegített sütőben 3 adagban készítem el a piskóta lapokat!Tehát 3 részre osztom a masszát,majd egyenként sütöm.
A krémhez felverem a tejszínt,majd belekeverem a cukrot,a joghurt felét és a citromok reszelt héját és levét.

Az egyik piskóta lapot kapcsos tortaformába teszem.

A zselatint gyöngyözésig melegítem 1,5 dl vízzel,majd belekeverem a maradék joghurtot.Ezt a tejszínes krémhez keverem.

A piskótára öntöm a krém harmadát,majd ráteszem a következő lapot.Megint krém,piskóta és végül krémmel „takarom” be.

Ha lehet egész éjszakára hűtőbe teszem,de legalább 5 órára!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc