Stefánia vagdalt krumplifőzelékkel hozzávalók:

Stefánia vagdalthoz:

80 dkg darált sertéshús,

4 tojás

zsemlemorzsa, vízbe áztatott kenyér

só, bors, pirospaprika

Krumplifőzelékhez:

kb. 0,5-1 kg krumpli

babérlevél

só, pirospaprika

1 kis tejföl és liszt a habaráshoz

Stefánia vagdalt krumplifőzelékkel elkészítése:

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, egy nyers tojással, a vízbe áztatott kenyeret belemorzsoljuk, ha nem állt eléggé össze a masszánk, akkor zsemlemorzsát szórunk bele, majd kézzel az egészet összegyúrjuk.
Zsírpapírt terítünk ki, arra rányomkodjuk a darált húsos masszát, majd 3 főtt tojást helyezünk a közepébe, feltekerjük. Sütőben megsütjük.

A krumplifőzelékhez a krumplit kockára vagy karikára vágjuk, 2 db babérlevéllel, sóval feltesszük főni éppen csak annyi vízzel, amennyi ellepi. Miután a krumpli megfőtt, kiszedjük a babérlevelet, és a tejfölt 1-2 kanál liszttel összekeverjük pirospaprika hozzáadásával. Mindezt ráöntjük a krumplira, egyet rottyan és már készen is van.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc