Ananászos-kókuszos piskótatekercs hozzávalók:
Piskóta
4 tojás
100 g cukor
1 tasak vanília cukor
100 g liszt
25 g ételkeményítő
60 g kókuszreszelék
Krém és dekor
340 g ananász befőtt
400 ml tejszínhab
1 tasak tejszínhab keményítő
100 g kókuszreszelék
cseresznye befőtt (néhány darab)
Ananászos-kókuszos piskótatekercs elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojássárgákat felverjük 4 evőkanál hideg vízzel, kristálycukorral és vanília cukorral. Felverjük a tojásfehérjét és annak 1/3-át hozzákavarjuk a tojássárgához. Ehhez még hozzákavarjuk a keményítővel és a kókuszreszelék felével összekavart lisztet. Hozzáadjuk a maradék fehérjét és jól összekavarjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a keveréket, elegyengetjük, majd 10 percre betesszük a sütőbe. Egy konyharuhát beszórunk kókusz reszelékkel és ráhelyezzük a piskótát.
Krém: leszűrjük az ananászt és feldaraboljuk. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a keményítőt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszitéshez. A maradék tejszínhabhoz hozzákavarunk 50 g kókuszreszeléket és a kockára vágott ananászt. A piskótalapot megkenjük ezzel a krémmel, feltekerjük és hidegre tesszük 60 percre. Megszórjuk a maradék kókusz reszelékkel, tejszínhabbal bevonjuk (vagy csak itt-ott nyomunk rá egy egy keveset). Ananász darabkákkal és cseresznyével díszitjük.
Az ananászos-kókuszos piskótatekercs receptet Amalia_aa ajánlotta.
0 hozzászólás