Csokikrémmel töltött aprósütemény hozzávalók:

225 g T55-ös vagy T65-ös liszt

225 g T45-ös liszt

15 g friss élesztő

1 kiskanál só

60 g cukor

1 tojás

200 g langyos tej

75 g vaj

Csokikrém

1 ½ tojásfehérje

30 g T45-ös liszt

60 g cukor

120 ml tej

30 g kakaó

15 g vaj

 

Csokikrémmel töltött aprósütemény elkészítése:

A csokis desszerthez egy edénybe beletesszük a csoki krémhez a tojásfehérjét, lisztet, cukrot, tejet és kakaót. Gőzfürdőben összekavarjuk, s mikor megvastagodott a krém, félretesszük és hagyjuk kihűlni. A hideg krémhez hozzákavarjuk a vajat. Egy tepsit kibélelünk átlátszó fóliával, majd ezen elkenjük a kihűlt krémet, azután betetsszük hűtőbe vagy mélyhűtőbe. Egy tálba beletesszük az összes hozzávalót a tésztázhoz, kivéve a vajat. Jól összekavarjuk, s mikor kezd összeállni, hozzáadjuk a vajat is. Ezután 1 ½ – 2 órát hagyjuk kelni a tésztát, amíg az másfélszeresére nő. Mikor megnőtt, egy 40×25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, aminek a közepébe belehelyezzük a csokilapot, úgy, hogy fent és lent maradjon még 2 cm a tésztából. A csoki lapra ráhajtjuk a tészta egyik felét, azután pedig a másik felét, majd hosszában kinyújtjuk (50×20 cm-re) és újra két oldalról felhatjuk a széleit, azután azokat egymásra hajtjuk. Még kétszer kinyújtjuk a tésztát és összehajtjuk, azután feltekerjük, mint egy tekercset, és 2,5-3 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Ezeket egy sütőpapírral kibélelet tepsibe teszünk és 45 percre betesszük a sütőbe, csak úgy, hogy az égő égjen, de ne legyen bekapcsolva a sütő. 45 perc után kivesszük a tepsit, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, megkenjük a spirálokat egy felvert tojással, amihez hozzáadtunk egy kis tejet, majd betesszük a tepsit a sütőbe 15 percre.

A csokikrémmel töltött aprósütemény receptet Cristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc