Csokis-körtés tiramisu hozzávalók:
150 g mascarpone
8 db csokival töltött keksz
2 körte + néhány kocka körte a dekorhoz
4 tojás
50 g porcukor
20 ml amaretto szirup
1 kiskanál instant kávé
80 ml meleg víz
1 kiskanál keserű kakaó
1 csipet só
Csokis-körtés tiramisu elkészítése:
Megpucoljuk a körtét és kockákra vágjuk. Egy csészében langyos vízben feloldjuk a kávét, hozzákavarjuk a körte kockákat és hagyjuk benne pácolódni. A tojássárgákat 25 g porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a mascarponet s jól összekavarjuk. Egy csipet sóval és 25 g cukorral felverjük a tojásfehérjét, azután hozzáadjuk a mascarponet és cukrot. Óvatosan hozzákavarjuk az amaretto szirupot. Egy desszertes pohárba beletesszük a kávéban pácolt körtét, rá a darabokra tört csokis kekszet, majd ráöntjük a krémet és a tetejére teszünk néhány kocka körtét és megszórjuk kakaó porral. A tiramisu-t éjszakára betesszük hűtőbe.
A csokis-körtés tiramisu receptet Cristina ajánlotta.
0 hozzászólás