Csokis-körtés tiramisu hozzávalók:

150 g mascarpone

8 db csokival töltött keksz

2 körte + néhány kocka körte a dekorhoz

4 tojás

50 g porcukor

20 ml amaretto szirup

1 kiskanál instant kávé

80 ml meleg víz

1 kiskanál keserű kakaó

1 csipet só

Csokis-körtés tiramisu elkészítése:

Megpucoljuk a körtét és kockákra vágjuk. Egy csészében langyos vízben feloldjuk a kávét, hozzákavarjuk a körte kockákat és hagyjuk benne pácolódni. A tojássárgákat 25 g porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a mascarponet s jól összekavarjuk. Egy csipet sóval és 25 g cukorral felverjük a tojásfehérjét, azután hozzáadjuk a mascarponet és cukrot. Óvatosan hozzákavarjuk az amaretto szirupot. Egy desszertes pohárba beletesszük a kávéban pácolt körtét, rá a darabokra tört csokis kekszet, majd ráöntjük a krémet és a tetejére teszünk néhány kocka körtét és megszórjuk kakaó porral. A tiramisu-t éjszakára betesszük hűtőbe.

 

A csokis-körtés tiramisu receptet Cristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc