Erdei gyümölcsös torta hozzávalók:
Lap
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 tasak vanília cukor
Krém
450 g erdei gyümölcs
150 g cukor
15 g zselatin
500 g tejszín
100 g csoki
150 ml erdei gyümölcslé
Szirup
100 ml víz
1 evőkanál cukor
1 kiskanál vanília aroma
Erdei gyümölcsös torta elkészítése:
A tojásfehérjéket felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük míg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a tojássárgákat és mixerrel kikavarjuk. Fakanállal hozzáadagoljuk a lisztet és összekavarjuk. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett torta formába öntjük és 150 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Krém: az erdei gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot majd mixerrel kikavarjuk. A zselatint külön megolvasztjuk, hozzáadjuk a felmelgített gyümölcslevet, összekavarjuk, majd hozzáöntjük az erdei gyümölcsös krémhez. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk gyümölcsös krémet, majd megolvasztjuk a csokit és azt is hozzákavarjuk. A tortalapot kettőbe vágjuk és megöntözzük sziruppal, amit 100 ml vízből, 1 evőkanál cukorból és egy kiskanál vanília aromából készítünk el. A tortalapokat megkenjük krémmel, majd néhány órára betesszük hűtőbe. Végül ízlés szerint tejszínhabbal és reszelt csokival díszitjük.
Az erdei gyümölcsös torta receptet Amalia_aa ajánlotta.
0 hozzászólás