Erdei gyümölcsös torta hozzávalók:

Lap

8 tojás

8 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

1 tasak vanília cukor

Krém

450 g erdei gyümölcs

150 g cukor

15 g zselatin

500 g tejszín

100 g csoki

150 ml erdei gyümölcslé

Szirup

100 ml víz

1 evőkanál cukor

1 kiskanál vanília aroma

Erdei gyümölcsös torta elkészítése:

A tojásfehérjéket felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük míg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a tojássárgákat és mixerrel kikavarjuk. Fakanállal hozzáadagoljuk a lisztet és összekavarjuk. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett torta formába öntjük és 150 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Krém: az erdei gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot majd mixerrel kikavarjuk. A zselatint külön megolvasztjuk, hozzáadjuk a felmelgített gyümölcslevet, összekavarjuk, majd hozzáöntjük az erdei gyümölcsös krémhez. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk gyümölcsös krémet, majd megolvasztjuk a csokit és azt is hozzákavarjuk. A tortalapot kettőbe vágjuk és megöntözzük sziruppal, amit 100 ml vízből, 1 evőkanál cukorból és egy kiskanál vanília aromából készítünk el. A tortalapokat megkenjük krémmel, majd néhány órára betesszük hűtőbe. Végül ízlés szerint tejszínhabbal és reszelt csokival díszitjük.

 

Az erdei gyümölcsös torta receptet Amalia_aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc