Diós-lekváros sütemény hozzávalók:
Lap
450 g liszt
2 tojás
1 doboz margarin
1 kiskanál ecetben feloldott szódabikarbóna
só
Töltelék
1 csésze őrölt dió
200 g cukor
1 üveg lekvár
Diós-lekváros sütemény elkészítése:
A süteményhez a diót összekavarjuk a cukorral, azután félretesszük. Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, az olvaszott margarint, szódabikrabónát és sót. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, s mikor jól összeállt, 4 részre osztjuk. Egy tepsit kivajazunk és kitapétázunk liszttel. Az egyik lapot kinyújtjuk akkorára mint a tepsi és beletesszük az tepsi aljára. Ezt megkenjük lekvárral, azután szórunk rá egy rétegnyit a cukros-diós keverékből (megszórhatjuk nagyobb dió darabkákkal is). Kinyújtjuk a következő lapot, beletesszük a tepsibe és ezt is megkenjük lekvárral, majd megszórjuk dióval. Ugyanezt megcsináltjuk a következő lappal is, végül a negyedik lapot is kinyújtjuk és rátesszük a tetejére. A sütőt előmelegítjük 175 fokosra és betesszük a tepsit 35-40 percre. Mikor megsült kivesszük és megszórjuk porcukorral.
A Diós-lekváros sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás