Diós-lekváros sütemény hozzávalók:

Lap

450 g liszt

2 tojás

1 doboz margarin

1 kiskanál ecetben feloldott szódabikarbóna

Töltelék

1 csésze őrölt dió

200 g cukor

1 üveg lekvár

Diós-lekváros sütemény elkészítése:

A süteményhez a diót összekavarjuk a cukorral, azután félretesszük. Egy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, az olvaszott margarint, szódabikrabónát és sót. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, s mikor jól összeállt, 4 részre osztjuk. Egy tepsit kivajazunk és kitapétázunk liszttel. Az egyik lapot kinyújtjuk akkorára mint a tepsi és beletesszük az tepsi aljára. Ezt megkenjük lekvárral, azután szórunk rá egy rétegnyit a cukros-diós keverékből (megszórhatjuk nagyobb dió darabkákkal is). Kinyújtjuk a következő lapot, beletesszük a tepsibe és ezt is megkenjük lekvárral, majd megszórjuk dióval. Ugyanezt megcsináltjuk a következő lappal is, végül a negyedik lapot is kinyújtjuk és rátesszük a tetejére. A sütőt előmelegítjük 175 fokosra és betesszük a tepsit 35-40 percre. Mikor megsült kivesszük és megszórjuk porcukorral.

 

A Diós-lekváros sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc