Házi készítésű epres fagyi hozzávalók:
500 g eper
4 evőkanál friss narancslé
175 g porcukor
450 ml tejföl
Házi készítésű epres fagyi elkészítése:
A fagyihoz összetörjük az epret és összekavarjuk a narancslével. Hozzáadjuk a cukrot és kikavarjuk. Pépesítjük a keveréket, azután egy dobozba öntjük. Felverjük a tejszínt és ráöntjük az epres pépre. Kicsit összekavarjuk, majd másfél órára mélyhűtőbe tesszük. Másfél óra után kivesszük a mélyhűtőből, beleöntjük egy edénybe és addig verjük amíg egy puha krém lesz belőle. Visszaöntjük a keveréket a dobozba és legalább 6 órára vagy éjszakára visszatesszük a mélyhűtőbe. 30 perccel tálalás előtt áttesszük a hűtőbe, hogy ne legyen túl kemény. Kiporciózva, eperrel díszitve tálaljuk.
A házi készítésű epres fagyi receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás