Eperrel töltött torta hozzávalók:
Lap
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vanília cukor
Zöld lap
5 tojás
5 evőkanál cukor
vanília cukor
zöld ételszínezék
Krém
eper
tejszín
epres joghurt
5 evőkanál cukor
zselatin
fehér torta bevonó
zöld torta bevonó
Eperrel töltött torta elkészítése:
Az epertortához felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Óvatosan összekavarjuk, azután hozzáadjuk a lisztet. Addig kavarjuk míg homogén lesz, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. Megsütjük, majd félretesszük hűlni. Elkészítjük a másik tortalapot 5 tojásból, ugyanúgy mint az elsőt, azzal a különbséggel, hogy öntünk hozzá zöld ételszínezéket. Megsütjük és hagyjuk kihűlni. Az első torta lap közepéből kivágunk egy 12 cm átmérőjű kört és kivesszük. A maradék tortalap belsejéből kivágunk még egy 5 cm vastagságú sávot, így marad a külső sáv. Csak a külső részre és a belső körre lesz szükségünk. A zöld tortalapot két lapra vágjuk.
Krém: a tejszínt felverjük cukorral, s mikor elég kemény, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatint. Jól összekavarjuk. Az alsó zöld lapot megkenjük egy réteg krémmel, majd ráhelyezzük a külső tészta karikát és a közepébe a kivágott 12 cm átmérőjü kört. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, majd a kör és a karika között elhelyezzük. Az eperre kenünk egy újabb réteg krémet, amelyre még egy réteg epret teszünk. Végül teszünk rá még egy réteg krémet és rátesszük a másik zöld tortalapot. A tortát betesszük éjszakára hűtőbe. Másnap megkenjük vajjal és bevonjuk tortabevonóval. A zöld tortabevonóbol formákat készítünk és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát.
Az eperrel töltött torta receptet Mudjahista ajánlotta.
0 hozzászólás