Eperrel töltött torta hozzávalók:

Lap

10 tojás

10 evőkanál liszt

10 evőkanál cukor

vanília cukor

Zöld lap

5 tojás

5 evőkanál cukor

vanília cukor

zöld ételszínezék

Krém

eper

tejszín

epres joghurt

5 evőkanál cukor

zselatin

fehér torta bevonó

zöld torta bevonó

Eperrel töltött torta elkészítése:

Az epertortához felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Óvatosan összekavarjuk, azután hozzáadjuk a lisztet. Addig kavarjuk míg homogén lesz, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. Megsütjük, majd félretesszük hűlni. Elkészítjük a másik tortalapot 5 tojásból, ugyanúgy mint az elsőt, azzal a különbséggel, hogy öntünk hozzá zöld ételszínezéket. Megsütjük és hagyjuk kihűlni. Az első torta lap közepéből kivágunk egy 12 cm átmérőjű kört és kivesszük. A maradék tortalap belsejéből kivágunk még egy 5 cm vastagságú sávot, így marad a külső sáv. Csak a külső részre és a belső körre lesz szükségünk. A zöld tortalapot két lapra vágjuk.

Krém: a tejszínt felverjük cukorral, s mikor elég kemény, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatint. Jól összekavarjuk. Az alsó zöld lapot megkenjük egy réteg krémmel, majd ráhelyezzük a külső tészta karikát és a közepébe a kivágott 12 cm átmérőjü kört. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, majd a kör és a karika között elhelyezzük. Az eperre kenünk egy újabb réteg krémet, amelyre még egy réteg epret teszünk. Végül teszünk rá még egy réteg krémet és rátesszük a másik zöld tortalapot. A tortát betesszük éjszakára hűtőbe. Másnap megkenjük vajjal és bevonjuk tortabevonóval. A zöld tortabevonóbol formákat készítünk és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát.

 

Az eperrel töltött torta receptet Mudjahista ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc