Kalapos aprósütemény hozzávalók:
180 g liszt
100 g cukor
1 tojás
½ kiskanál szódabikarbóna
50 g vaj
mandula aroma
1 tojásfehérje
piros és zold ételszínezék
Kalapos aprósütemény elkészítése:
A vajat krémesre kavarjuk cukorral, azután fokozatosan hozzáadagoljuk a felvert tojást és összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és mandula aromát. Összegyúrjuk majd ebből a tésztából 20-22 db kalapocskát formázunk. A kalapok alapjához 10 g-os golyókat formázunk, a tetejéhez pedig 3 g-os golyókat. A maradék tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a másikhoz pedig a pirosat.
A nagyobb golyókat kilapítjuk, a kisebbeket pedig kerekre formázzuk és csak az egyik felét lapítjuk ki. A lapos tészta darabokat megkenjük tojásfehérjével és rátesszük a félig lapított darabokat. A piros tésztából egy vékony rudat formázunk, amelyet a kalapok süvege köré helyezünk. A zöld tésztából is egy vékony rudat formázunk és ahol a piros összeér, oda egy-egy zöld masnit illesztünk. A süteményt 180 fokos sütőben sütjük őket 20 percig.
A kalapos aprósütemény receptet Cristina ajánlotta.
0 hozzászólás